Nieuwsoverzicht

Laatste nieuws uitval en stakingen openbaar vervoer

Nieuwe stakingen aangekondigd

Laatste update: donderdag 26 januari 2023 15:00

Er zijn weer nieuwe stakingen aangekondigd. Vakbond VVMC heeft bekend gemaakt dat ze binnenkort weer gaan staken. Vakbond CNV dreigt met vijfdaagse staking. FNV beraadt zich nog.   

Houd voor de meest actuele situatie de berichten in de 9292 reisplanner op 9292.nl en de 9292 app in de gaten. De 9292 reisplanner wordt tijdens een staking continu bijgewerkt met de meeste actuele informatie die 9292 ontvangt van de OV-bedrijven.

Tip: download ook de 9292 app via 9292.nl/app als je die nog niet op je telefoon hebt. Zo heb je onderweg ook de meest actuele informatie.  

Laatste nieuws rondom uitval van ritten in het openbaar vervoer

  • Medewerkers van regionale treinen gaan binnenkort opnieuw staken voor betere arbeidsvoorwaarden in de kleinere cao Multimodaal voor het streekvervoer. Dat meldt vakbond VVMC dinsdag 24 januari 2023. Wanneer de nieuwe stakingen gaan plaatsvinden is nog niet bekend, maar volgens de bond zal dat in meerdere regio’s tegelijkertijd zijn. Onder de cao vallen bedrijven die zowel bus- als treinvervoer aanbieden, zoals Arriva en Keolis. Vorige week eerder staakte dit treinpersoneel ook in onder andere Twente, Dordrecht en Limburg.
  • Vakbond CNV staakte eerder niet mee, maar dreigt woensdag 25 januari 2023 ook met een landelijke staking in het streekvervoer van vijf dagen. Deze zal vanaf maandag 6 februari plaatsvinden, als de werkgevers niet ingaan op het door de bond gestelde ultimatum. Dat ultimatum is woensdag verstuurd aan werkgeversvereniging VWOV en heeft betrekking op de grotere cao in het streekvervoer, waaronder zo’n 13.000 werknemers vallen. De FNV heeft met de sectorraad streekvervoer vergaderd en met het CNV afstemming gezocht. Het ulimatum loopt maandag 30 januari 2023 om 12 uur af. 
  • De Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) heeft donderdag 26 januari 2023 met een reactie gegeven: cao-bod streekvervoer blijft staan, ondanks stakingsdreiging. De Vereniging van Werkgevers in het Openbaar Vervoer (VWOV) geeft vakbonden FNV en CNV tot en met dinsdag 31 januari 2023 de tijd om te reageren op haar laatste cao-voorstel voor het streekvervoer.

 

Zodra er meer bekend is, laten we het weten. 

 

Minder vervoer door personeelstekort 

Verschillende OV-bedrijven hebben personeelstekort en hebben aangekondigd dat er minder vervoer kan rijden op een aantal trajecten. Plan je reis in de 9292 reisplanner, deze wordt een dag van tevoren bijgewerkt. De OV-bedrijven doen hun best om de uitval tot een minimum te beperken. De ritten die uitvallen worden in de 9292 reisplanner als 'vervallen' getoond.

9292: actuele dienstregeling van alle OV vervoerders in Nederland

De 9292 planner toont de actuele dienstregeling van alle OV vervoerders in Nederland voor trein, bus, tram. metro en veer. De uitgevallen ritten worden kort voor een staking zoveel mogelijk uit de planners gehaald door de vervoerder. De 9292 planner toont bij uitval van vervoer (waar mogelijk) automatisch een alternatief advies met andere vervoerders. Ook kun je verschillende mogelijkheden van voor- en natransport instellen (zoals fiets en deelvoertuigen). 

 

Actuele meldingen van OV-bedrijven op 9292.nl en 9292 app

Actuele meldingen van verstoringen en wijzigingen worden door de OV-bedrijven ingevoerd. Deze zijn terug te vinden in je reisadvies. Een overzicht van deze meldingen vind je op deze plek. In de zoekbalk zoek je op 'plaats', 'lijn' of 'OV-bedrijf' om de melding te vinden die voor jouw reis van toepassing kan zijn. Dit kan ook in de 9292 app. Je vindt de actuele meldingen via de menuknop bij "Wijzigingen". 

Alternatieve reis zoeken - gebruik de 'opties' in de 9292 planner

Zijn er verstoringen die gevolgen hebben voor jouw reis, kijk dan van tevoren of er een alternatief reisadvies is. Zo kun je in de 9292 app bij 'opties' de mogelijkheid voor de bus/trein/metro/tram aan of uit te schakelen. Wellicht kun je via een alternatieve route toch op je bestemming komen. 

Ook kun je bij 'start' en 'einde' van je reis kiezen om een deze delen van je reis te maken met de fiets, de scooter of ander vervoer.

Daar waar dit van toepassing is zullen we je laten zien of er een mogelijkheid is om een fiets of scooter te huren. 

 

Downloaden laatste versie 9292 app

Laatste update van de 9292 downloaden kan in de appstores. Je kunt ook 9292.nl/app openen op je mobiel, je komt dan direct bij de juiste app uit. Zorg dat je altijd de laatste versie op je telefoon hebt staan zodat je gebruik kunt maken van de beste ervaring.
Logo PlayStore Logo AppStore Logo Appgalary

 

Ander nieuws van 9292

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€1,00 p/m max. €20)